Werkwijze

relatiecoaching

persoonlijke ontwikkeling

ouderschap-coaching

Werkwijze

Als jij denkt dat ik je kan helpen bij datgene waar je tegenaan loopt kun je contact met me op nemen door me te bellen of via het contactformulier op deze website. Dan maken wij een afspraak voor een eerste gesprek. Tijdens dit eerste gesprek proberen we te achterhalen of ik degene ben die je bij je vraag kan helpen. Als dit zo is en wanneer de hulpvraag helder is, stellen we de doelen vast waaraan we gaan werken. Tussentijds evalueren we op deze doelen en indien nodig passen we deze doelen aan.

Gemiddeld duurt een coachtraject 6 tot 8 gesprekken. Soms zijn 2 à 3 gesprekken al voldoende om weer door te kunnen.

Vergoeding

Het is mogelijk om een vergoeding te krijgen op de volgende manieren:

 • De zorgverzekeraar:
  Ik ben aangesloten bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en bij de stichting RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Dit houdt in dat je bij de meeste zorgverzekeraars (klik hier voor vergoedingen 2021), wanneer je aanvullend verzekerd bent, in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten (dit geldt overigens niet voor loopbaanbegeleiding / loopbaan coaching). Counseling/psychosociale hulpverlening valt in de meeste polissen onder de noemer natuurlijke gezondheidszorg, alternatieve zorg, alternatieve geneeskunde of natuurgeneeskunde. Mocht jouw polis echter een vergoeding uitsluiten, dan kun je proberen via een coulance aanvraag alsnog de kosten (deels) vergoed te krijgen bij jouw zorgverzekeraar.
 • De werkgever:
  In het kader van verzuimpreventie, arbeidsongeschiktheid of dreigende arbeidsongeschiktheid is het voor bedrijven interessant om begeleidingstrajecten te bekostigen voor hun werknemers. Je kunt hierover navraag doen bij je werkgever of de betreffende instantie.
  Ambtenaren komen jaarlijks in aanmerking voor een individueel loopbaanbudget (artikel 17.3 CAR-UWO) en iedere ambtenaar heeft na elke periode van 5 jaar recht op loopbaanadvies (artikel 17.5 CAR-UWO).
 • De gemeente:
  Ook kun je informeren bij de gemeente of je in aanmerking komt voor een AWBZ-vergoeding (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) of persoonsgebonden budget. Soms zijn er ook mogelijkheden via een andere uitkeringsinstantie.
 • De belasting:
  Als je een verwijzing hebt van de huisarts en de zorgverzekeraar vergoedt de begeleiding niet, dan kunt je altijd nog nagaan of de onkosten als aftrekpost opgegeven kunnen worden bij de belasting, mits je problematiek werk gerelateerd is.
neem contact op

Neem contact op met Franca Meijs

Kom je er niet uit? Of zijn je vragen nog steeds niet beantwoord? Laat dan hier je gegevens en een bericht achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.