Wat belemmert jou in het behalen van je doel?

Welke overtuigingen schuilen achter deze belemmeringen en wat kunnen we daartegen doen?
Wat vind jij belangrijk in het leven?

Waar hecht jij waarde aan en waar krijg je energie van? Komen deze waarden genoeg terug in jouw dagelijks leven of schenk je er te weinig aandacht aan?
Wat zijn jouw sterke kanten?

Benadruk je die genoeg in het leven of heb je nog meer potentieel? Hoe kunnen we jouw sterke kanten nog beter benutten?Persoonlijke ontwikkeling

De relatie met jezelf is de belangrijkste relatie die je hebt. Wanneer jij je goed voelt over deze relatie, heeft dat een positieve invloed op de rest van je relaties. Je zit beter in je vel en voelt je zelfverzekerder, thuis én op het werk. De relatie met jezelf is daarom zeker de moeite waard om in te investeren. Heb jij het gevoel dat je tekortschiet op bepaalde vlakken en ben je niet helemaal tevreden met waar je staat? Dan kunnen wij je verder helpen.
Persoonlijke ontwikkeling


Eerst verbinding met jezelf

Zelfvertrouwen houdt onder andere in dat jij gelukkig bent met jezelf. Het zorgt daarom voor een positieve mindset en een open blik naar de wereld om je heen. Je hebt het gevoel dat je ertoe doet en probeert graag iets nieuws uit. Je haalt dus meer uit het leven én je kunt beter relativeren. Relativeren is van groot belang voor je relaties: je kunt je beter inbeelden in een ander en daarom meer begrip opbrengen voor bepaalde keuzes. Zelfvertrouwen zorgt er daarom voor dat jij je doelen eerder behaalt en dat je een diepere relatie opbouwt met de belangrijke personen in jouw leven.

Onzekerheid

Wanneer we praten over relaties, bedoelen we meestal de relaties met onze partners, ouders, kinderen en vrienden. De relatie met onszelf wordt daarbij vaak vergeten, terwijl die relatie misschien wel de belangrijkste is die je hebt. Deze relatie bepaalt namelijk hoe jij jezelf ziet en of je tevreden bent met wie je bent, wat je doet en wat je hebt bereikt. Als dat niet het geval is, heeft dat directe invloed op de andere relaties in jouw leven. Wanneer je het gevoel hebt dat je tekortschiet in bijvoorbeeld je werk, kan dat doorslaan in een gevoel van tekortkoming ten opzichte van je partner of kinderen. Deze gevoelens komen vaak voort uit onzekerheid, waarbij je twijfelt of je wel genoeg bent en genoeg doet. Herken je dit? Dan kan een coach jou helpen.


Belemmeringen, valkuilen en overtuigingen

Om jou meer zelfvertrouwen te geven, is het belangrijk dat we achterhalen wat jou precies belemmert om je doelen te behalen. We kijken welke belemmerende gevoelens er bij jou spelen en welke gedragspatronen er door die gevoelens zijn ontstaan. Een patroon kan bijvoorbeeld zijn dat je het moeilijk vindt om "nee" te zeggen, waardoor je te veel druk op jezelf legt en je snel prikkelbaar bent. Een ander patroon kan zijn dat je uit angst om te falen geen nieuwe dingen probeert, waardoor je niet het maximale uit jezelf haalt en misschien wel een promotie misloopt. Samen gaan wij daarom kijken hoe we deze gedragspatronen kunnen doorbreken, zodat je groeit en je zelf verder kunt ontwikkelen.

Blokkades opheffen

Onzekerheid kan er ook toe leiden dat je niet zo goed weet wat je wil of dat je op zoek bent naar iets om meer zin aan je leven te geven. We kijken dan samen naar wat jij belangrijk vindt en hoe we die kernwaardes kunnen nastreven op professioneel en persoonlijk gebied. Ook stellen we vast waar jouw talenten liggen en hoe je die het beste kunt benutten. We heffen blokkades op, zodat jij al jouw doelen kunt behalen en de wereld aan je voeten ligt.


Neem contact op met Franca

Kom je er niet uit? Of zijn je vragen nog steeds niet beantwoord?
Neem dan gerust contact met mij op.

Ik ben onder meer werkzaam in de regio's Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen en Oss.

Neem gerust contact op